MENELE.net Strona G³ówna MENELE.net
zostań rasowym żulem :P

FAQFAQ  SzukajSzukaj  U¿ytkownicyU¿ytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastêpny temat
Szper
Autor Wiadomo¶æ
ADMIN
Administrator

Do³±czy³: 14 Kwi 2007
Wys³any: 2007-05-29, 19:47   Szper

Mam nadzieję, że spodoba wam sie pomysł szperania w takiej formie :)

Od razu powiem, że na razie jest ponad 20 [,ale mniej niż 50] zdażeń możliwych do wylosowania, oczywiście jesli macie jakieś pomysły, to bardzo chętnie przyjmę :) tutaj lub na pw.

Jest także możliwośc znalezienia przedmiotów (ale małe na to szanse ;) ) w większości są to nowe przedmioty [nie wystepujące dotąd w grze] oczywiście nie zdradzę co to będzie, ale jest wątek gdzie będziecie mogli sie chwalic na co trafiliście lub co znaleźliście [ciekawe ile zajmie wam odkrycie calej listy :)]

tu zgłaszajcie co znaleźliście

powodzenia i czekam na pomysły

frytka
[Usuniêty]

Wys³any: 2007-05-29, 20:33   

pomysł pierwsza klasa ;-) mi się podoba..
może jeszcze by żadko znajdować przedmioty które pomagają w statystykach? nie wiem czy to dobry pomysł... ;-) oczywiście nie znacznie żeby pomagały. ;-)

[ Dodano: 2007-05-29, 21:40 ]
czy przy szperze zyskujemy doświadczenie? ;-)

//edit by admin
nie przy szperaniu nie dostaje sie doświadczenia (to by już za dobre było :P )
Ostatnio zmieniony przez ADMIN 2007-05-30, 09:08, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz  

H2O michał
[Usuniêty]

Wys³any: 2007-05-29, 20:54   

Mi pomysł takze sie podoba, zawsze to jakis ciekawy dodatek do gry :-)
A jak komus nie odpowiada to przeciez nie musi szperac ;-)

frytka
[Usuniêty]

Wys³any: 2007-05-29, 20:58   

opinie i pomysły, i błędy:

Znalazłeś przedmiotUdało Ci się wygrzebać: patyk

tam powinna być spacja.. ;-)

//edit by admin
już jest spacja :)
Ostatnio zmieniony przez ADMIN 2007-05-30, 09:06, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz  

najczarniejszy
[Usuniêty]

Wys³any: 2007-05-29, 22:06   

błędy:
1. można stracić promile i mieć je na minusie
2. można pójść na melinę i jednocześnie szperać

literówki:
1. "w czasie szperania szaszedł Cie z tyłu i spałował Policjant, podobno"
2. "konieć świata, ludzie są dziwni znalazłeś prawie pół wina! i to"
3. "nieźle znalazłeś niedopitego browara, niedośc że sie napiłeś to"

//Edit by Admin - literówki poprawione
co do minusa to jakoś nie za bardzo daje sie zrobić tak, aby było dobrze.
z meliną to sam nie wiem, może tak zostanie, a może zmienię :)

w kazdym razie dzięki za uwagi :)

//Edit by wafal
z meliny powinno się dać szperać ;D zostaw tak jak jest ;P
Ostatnio zmieniony przez wafal 2007-05-30, 17:40, w ca³o¶ci zmieniany 3 razy  

dzako
[Usuniêty]

Wys³any: 2007-05-30, 08:06   

ja juz sie na ten temat wypowiadałem wczoraj wieczorem na ławeczce pod blokiem , i pisałęm do ADMINa . ale od początku. szper - nie jestem przeciw , ale mam mieszane uczucia co do tego :roll: . sądzę ze trzeba by było ograniczyc szperanie graczom na niskich lvl lub zrobić pułap lvl od którego można zaczą ć szperac 8-) ---> a pozatym te nowości nijak sie maja do tej gry np. kto chodzi ubrany w dywanik łazienkowy , lub widział ktoś menela w hawajskiej koszuli :( ale mam kilka pomysłów
1. ograniczenia dla słabszych graczy
2. możliwość znalezienia tylko żeczy które posiadamy w danym momencie u pasera
3. więcej promili do wyszperania , a nie tego że co chwile dostaje wpierdy od policjanta

PS: :-? szper jest udogodnieniem dla początkujących graczy , którzy przez to sie niczego nie nauczą , a gracze z wysokimi lvl są poszkodowani do chcarowali na to co maja , :evil: .
mam nadzieję że moję spostrzezenia zostana przemyslane i może cos sie zmieni , pozdro :-D

//edit by Admin
już wprowadziłem ograniczenie (news na głównej) jesli chodzi o jakość znajdowanych przedmiotów.
Jeśli chodzi o pkt 2 to własnie chodziło Mi o to aby było coś nowego
co do pkt 3 to wlasnie jest to co miało zniechęcić słabych graczy ;) pozatym musi być w miare wypośrodkowane, jak masz szczęście mozesz sporo zarobić jak go nie masz, to mozesz sporo stracić
Ostatnio zmieniony przez ADMIN 2007-05-30, 09:04, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz  

Routen
[Usuniêty]

Wys³any: 2007-05-30, 12:24   

Drogi adminie mam nadzieje że mam dobry pomysł :) usuń rzeczy który dodałeś i zrób tak żeby można było znajdywać w SZPERZE rzeczy które możemy kupić u pasera... to by było dobrze dla wysokich lvlów ponieważ mały vl nie znajdzie drogocennej rzeczy i będzie lepiej sprzedawać...myśle że demobil nie będzie zapełniony...

//edit by Admin
tych rzeczy co są nie bede usówać bo było by to nie fair w stosunku do posiadaczy, pozatym tak jak już wspominałem bedzie to towar deficytowy aby ciekawiej było (jest po kilka sztuk :)

a co do rzeczy od pasera, no wlasnie mozna je u pasera kupić, chodzi o róznorodność, a nie aby powtarzać to samo po raz 100
Ostatnio zmieniony przez ADMIN 2007-05-30, 12:38, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz  

wcon
[Usuniêty]

Wys³any: 2007-05-30, 13:42   

szper ogólnie jest fajny, tylko że teraz w demobilu nic nie można sprzedać, cały jest zasypany rożnymi rzeczami o których nic w sumie nie wiadomo!!!! może to i dobrze że jest urozmaicenia, ale naprawdę ciężko sprzedać cokolwiek

frytka
[Usuniêty]

Wys³any: 2007-05-30, 13:59   

Admin! a mogę wiedzieć czemu wyszukanego patyka ( a raczej patyków bo mam ich 9) nie można sprzedać u pasera? to jest zamierzone?

//edit by admin
już można :)
Ostatnio zmieniony przez ADMIN 2007-05-30, 20:59, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz  

bebZ!
[Usuniêty]

Wys³any: 2007-05-30, 15:25   

Jak już pisałem w innym temacie, pomysł szperania w grze, bardzo mi przypadł do gustu!:)

Jedyne rzeczy, które na daną chwilę bym zmienił, to urozmaicił bym bardziej to co możemy wyszperać. I nie chodzi mi tu o to co możemy dostać, a o sam tekst który nam się pojawia po zakończeniu szperania.

Niektóre teksty są (nie obrażając nikogo) tak głupie, że aż śmieszne, a inne znowu nie trzymają się kupy i mają tyle byków, że aż żal patrzeć. Teraz nie potrafię dać przykładów, ale jak jakieś znajdę to od razu dam znać ;)

Kolejną sprawą, jest to, że ta nazwa w menu gry, 'SZPER', jakoś mi nie leży. W ogóle co to znaczy? Takiego słowa nie ma w słowniku, nawet ;P Ja bym po prostu napisał tam 'Szperanie', albo dał coś innego, ale bardziej twórczego i przemyślanego ;)

Na koniec zmienił bym 'cenę' za szperanie, zamiast 0.5 promila, dałbym 0.2 - 0.3. Trochę ta stawka za wysoka jest ;) No, to to by było na tyle... Mam nadzieję, że jakieś moje uwagi się przydały i coś się poprawi :) Dziekuję za wysłuchanie i pozdrawiam! :)

//edit by Admin
uwagi jak najbardziej wysłuchane (przeczytane)
A odpowiadajÄ…c,

Jeśli chodzi o teksty, cóż jesli masz/macie jakies pomysły, to jak napisałem, jak najbardziej mile widziane, zarówno pomysły co znaleźć jak i co ma być wyswietlane.

Co do błędów, wszelkie zauważone i zgłoszone poprawiam, bo niestety Ja sam juz ich zazwyczaj nie zauważam :( dla tego jest ten wątek, aby zgłaszać wszelkie uwagi z literówkami i ortografami włącznie :)

Nazwa jak juz napisalem, jeśli jest taka wola ludu to mogę zmienić, to jst pomysł znajomego w czasie wypadu na piwo powstały ;) ;P

a cena będzie jaka jest, mysle nawet czy nie ograniczyć ilosci szperania (np kilka razy dziennie) bo niektórzy non stop na szperze siedzą
Ostatnio zmieniony przez ADMIN 2007-05-30, 21:07, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz  

frytka
[Usuniêty]

Wys³any: 2007-05-30, 15:30   

mam błąd :
masz za mało promilii

siÄ™ chyba pisze przez jedno I ;-)

//edit by Admin
głupia literówka :P juz poprawione
Ostatnio zmieniony przez ADMIN 2007-05-30, 20:58, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz  

n0c3k
[Usuniêty]

Wys³any: 2007-05-30, 17:03   

Bardzo przydatna opcja naprawde :mrgreen:

Emii
[Usuniêty]

Wys³any: 2007-05-30, 21:02   

zdarza siÄ™ czasem coÅ› takiego:
"nie no super, znalazleś zestaw happy meal - tylko frytek nie ma [życie+10, promile+1, zabawka ]Udało Ci się wygrzebać:" - i dalej jest urwane i nie dostaje się żadnej zabawki :-| ja tak nie miałam ale moja siostra dwa razy - to też chyba jakiś bląd?

//edit by Admin
a to to już dawno i nie prawda :P
Ostatnio zmieniony przez ADMIN 2007-05-30, 21:17, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz  

Andrzejek
[Usuniêty]

Wys³any: 2007-06-10, 13:41   

ehh co za pech, zaczął padać deszcz nie chcąc zmoknąc uciekłeś na meline.

Raczej zmoknąć :P

// Edit by Admin
już poprawione :)
Ostatnio zmieniony przez ADMIN 2007-06-11, 10:49, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz  

Nerox
[Usuniêty]

Wys³any: 2007-06-17, 22:37   

A ja mam pomysl na takie cos:)

Szedles parkiem i spotkales kumpla poszliscie sie nawalic, niestety kiedy lezales pod lawka napadli cie kibole i wszystko zabrali [i -15zycia np -1promil np -10kasy] Co ot ym myslicie??;> Albo leciutko to zmienic:D

Wy¶wietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum
Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: