|
MENELE.net
zostań rasowym żulem :P
|
Szper |
Autor |
Wiadomo¶æ |
ADMIN
Administrator
Do³±czy³: 14 Kwi 2007 Posty: 307
|
Wys³any: 2007-05-29, 19:47 Szper
|
|
|
Mam nadzieję, że spodoba wam sie pomysł szperania w takiej formie :)
Od razu powiem, że na razie jest ponad 20 [,ale mniej niż 50] zdażeń możliwych do wylosowania, oczywiście jesli macie jakieś pomysły, to bardzo chętnie przyjmę :) tutaj lub na pw.
Jest także możliwośc znalezienia przedmiotów (ale małe na to szanse ;) ) w większości są to nowe przedmioty [nie wystepujące dotąd w grze] oczywiście nie zdradzę co to będzie, ale jest wątek gdzie będziecie mogli sie chwalic na co trafiliście lub co znaleźliście [ciekawe ile zajmie wam odkrycie calej listy :)]
tu zgłaszajcie co znaleźliście
powodzenia i czekam na pomysły |
|
|
|
|
frytka [Usuniêty]
|
Wys³any: 2007-05-29, 20:33
|
|
|
pomysł pierwsza klasa mi się podoba..
może jeszcze by żadko znajdować przedmioty które pomagają w statystykach? nie wiem czy to dobry pomysł... oczywiście nie znacznie żeby pomagały.
[ Dodano: 2007-05-29, 21:40 ]
czy przy szperze zyskujemy doświadczenie?
//edit by admin
nie przy szperaniu nie dostaje sie doświadczenia (to by już za dobre było :P ) |
Ostatnio zmieniony przez ADMIN 2007-05-30, 09:08, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
H2O michaÅ‚ [Usuniêty]
|
Wys³any: 2007-05-29, 20:54
|
|
|
Mi pomysł takze sie podoba, zawsze to jakis ciekawy dodatek do gry
A jak komus nie odpowiada to przeciez nie musi szperac |
|
|
|
|
frytka [Usuniêty]
|
Wys³any: 2007-05-29, 20:58
|
|
|
opinie i pomysły, i błędy:
Znalazłeś przedmiotUdało Ci się wygrzebać: patyk
tam powinna być spacja..
//edit by admin
już jest spacja :) |
Ostatnio zmieniony przez ADMIN 2007-05-30, 09:06, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
najczarniejszy [Usuniêty]
|
Wys³any: 2007-05-29, 22:06
|
|
|
błędy:
1. można stracić promile i mieć je na minusie
2. można pójść na melinę i jednocześnie szperać
literówki:
1. "w czasie szperania szaszedł Cie z tyłu i spałował Policjant, podobno"
2. "konieć świata, ludzie są dziwni znalazłeś prawie pół wina! i to"
3. "nieźle znalazłeś niedopitego browara, niedośc że sie napiłeś to"
//Edit by Admin - literówki poprawione
co do minusa to jakoś nie za bardzo daje sie zrobić tak, aby było dobrze.
z meliną to sam nie wiem, może tak zostanie, a może zmienię :)
w kazdym razie dzięki za uwagi :)
//Edit by wafal
z meliny powinno się dać szperać ;D zostaw tak jak jest ;P |
Ostatnio zmieniony przez wafal 2007-05-30, 17:40, w ca³o¶ci zmieniany 3 razy |
|
|
|
|
dzako [Usuniêty]
|
Wys³any: 2007-05-30, 08:06
|
|
|
ja juz sie na ten temat wypowiadałem wczoraj wieczorem na ławeczce pod blokiem , i pisałęm do ADMINa . ale od początku. szper - nie jestem przeciw , ale mam mieszane uczucia co do tego . sądzę ze trzeba by było ograniczyc szperanie graczom na niskich lvl lub zrobić pułap lvl od którego można zaczą ć szperac ---> a pozatym te nowości nijak sie maja do tej gry np. kto chodzi ubrany w dywanik łazienkowy , lub widział ktoś menela w hawajskiej koszuli :( ale mam kilka pomysłów
1. ograniczenia dla słabszych graczy
2. możliwość znalezienia tylko żeczy które posiadamy w danym momencie u pasera
3. więcej promili do wyszperania , a nie tego że co chwile dostaje wpierdy od policjanta
PS: szper jest udogodnieniem dla początkujących graczy , którzy przez to sie niczego nie nauczą , a gracze z wysokimi lvl są poszkodowani do chcarowali na to co maja , .
mam nadzieję że moję spostrzezenia zostana przemyslane i może cos sie zmieni , pozdro
//edit by Admin
już wprowadziłem ograniczenie (news na głównej) jesli chodzi o jakość znajdowanych przedmiotów.
Jeśli chodzi o pkt 2 to własnie chodziło Mi o to aby było coś nowego
co do pkt 3 to wlasnie jest to co miało zniechęcić słabych graczy ;) pozatym musi być w miare wypośrodkowane, jak masz szczęście mozesz sporo zarobić jak go nie masz, to mozesz sporo stracić |
Ostatnio zmieniony przez ADMIN 2007-05-30, 09:04, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Routen [Usuniêty]
|
Wys³any: 2007-05-30, 12:24
|
|
|
Drogi adminie mam nadzieje że mam dobry pomysł :) usuń rzeczy który dodałeś i zrób tak żeby można było znajdywać w SZPERZE rzeczy które możemy kupić u pasera... to by było dobrze dla wysokich lvlów ponieważ mały vl nie znajdzie drogocennej rzeczy i będzie lepiej sprzedawać...myśle że demobil nie będzie zapełniony...
//edit by Admin
tych rzeczy co są nie bede usówać bo było by to nie fair w stosunku do posiadaczy, pozatym tak jak już wspominałem bedzie to towar deficytowy aby ciekawiej było (jest po kilka sztuk :)
a co do rzeczy od pasera, no wlasnie mozna je u pasera kupić, chodzi o róznorodność, a nie aby powtarzać to samo po raz 100 |
Ostatnio zmieniony przez ADMIN 2007-05-30, 12:38, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
wcon [Usuniêty]
|
Wys³any: 2007-05-30, 13:42
|
|
|
szper ogólnie jest fajny, tylko że teraz w demobilu nic nie można sprzedać, cały jest zasypany rożnymi rzeczami o których nic w sumie nie wiadomo!!!! może to i dobrze że jest urozmaicenia, ale naprawdę ciężko sprzedać cokolwiek |
|
|
|
|
frytka [Usuniêty]
|
Wys³any: 2007-05-30, 13:59
|
|
|
Admin! a mogę wiedzieć czemu wyszukanego patyka ( a raczej patyków bo mam ich 9) nie można sprzedać u pasera? to jest zamierzone?
//edit by admin
już można :) |
Ostatnio zmieniony przez ADMIN 2007-05-30, 20:59, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
bebZ! [Usuniêty]
|
Wys³any: 2007-05-30, 15:25
|
|
|
Jak już pisałem w innym temacie, pomysł szperania w grze, bardzo mi przypadł do gustu!:)
Jedyne rzeczy, które na daną chwilę bym zmienił, to urozmaicił bym bardziej to co możemy wyszperać. I nie chodzi mi tu o to co możemy dostać, a o sam tekst który nam się pojawia po zakończeniu szperania.
Niektóre teksty są (nie obrażając nikogo) tak głupie, że aż śmieszne, a inne znowu nie trzymają się kupy i mają tyle byków, że aż żal patrzeć. Teraz nie potrafię dać przykładów, ale jak jakieś znajdę to od razu dam znać ;)
Kolejną sprawą, jest to, że ta nazwa w menu gry, 'SZPER', jakoś mi nie leży. W ogóle co to znaczy? Takiego słowa nie ma w słowniku, nawet ;P Ja bym po prostu napisał tam 'Szperanie', albo dał coś innego, ale bardziej twórczego i przemyślanego ;)
Na koniec zmienił bym 'cenę' za szperanie, zamiast 0.5 promila, dałbym 0.2 - 0.3. Trochę ta stawka za wysoka jest ;) No, to to by było na tyle... Mam nadzieję, że jakieś moje uwagi się przydały i coś się poprawi :) Dziekuję za wysłuchanie i pozdrawiam! :)
//edit by Admin
uwagi jak najbardziej wysłuchane (przeczytane)
A odpowiadajÄ…c,
Jeśli chodzi o teksty, cóż jesli masz/macie jakies pomysły, to jak napisałem, jak najbardziej mile widziane, zarówno pomysły co znaleźć jak i co ma być wyswietlane.
Co do błędów, wszelkie zauważone i zgłoszone poprawiam, bo niestety Ja sam juz ich zazwyczaj nie zauważam :( dla tego jest ten wątek, aby zgłaszać wszelkie uwagi z literówkami i ortografami włącznie :)
Nazwa jak juz napisalem, jeśli jest taka wola ludu to mogę zmienić, to jst pomysł znajomego w czasie wypadu na piwo powstały ;) ;P
a cena będzie jaka jest, mysle nawet czy nie ograniczyć ilosci szperania (np kilka razy dziennie) bo niektórzy non stop na szperze siedzą |
Ostatnio zmieniony przez ADMIN 2007-05-30, 21:07, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
frytka [Usuniêty]
|
Wys³any: 2007-05-30, 15:30
|
|
|
mam błąd :
masz za mało promilii
siÄ™ chyba pisze przez jedno I
//edit by Admin
głupia literówka :P juz poprawione |
Ostatnio zmieniony przez ADMIN 2007-05-30, 20:58, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
n0c3k [Usuniêty]
|
Wys³any: 2007-05-30, 17:03
|
|
|
Bardzo przydatna opcja naprawde |
|
|
|
|
Emii [Usuniêty]
|
Wys³any: 2007-05-30, 21:02
|
|
|
zdarza siÄ™ czasem coÅ› takiego:
"nie no super, znalazleś zestaw happy meal - tylko frytek nie ma [życie+10, promile+1, zabawka ]Udało Ci się wygrzebać:" - i dalej jest urwane i nie dostaje się żadnej zabawki ja tak nie miałam ale moja siostra dwa razy - to też chyba jakiś bląd?
//edit by Admin
a to to już dawno i nie prawda :P |
Ostatnio zmieniony przez ADMIN 2007-05-30, 21:17, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Andrzejek [Usuniêty]
|
Wys³any: 2007-06-10, 13:41
|
|
|
ehh co za pech, zaczął padać deszcz nie chcąc zmoknąc uciekłeś na meline.
Raczej zmoknąć :P
// Edit by Admin
już poprawione :) |
Ostatnio zmieniony przez ADMIN 2007-06-11, 10:49, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Nerox [Usuniêty]
|
Wys³any: 2007-06-17, 22:37
|
|
|
A ja mam pomysl na takie cos:)
Szedles parkiem i spotkales kumpla poszliscie sie nawalic, niestety kiedy lezales pod lawka napadli cie kibole i wszystko zabrali [i -15zycia np -1promil np -10kasy] Co ot ym myslicie??;> Albo leciutko to zmienic:D |
|
|
|
|
|
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|