MENELE.net Strona G³ówna MENELE.net
zostań rasowym żulem :P

FAQFAQ  SzukajSzukaj  U¿ytkownicyU¿ytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastêpny temat
Kolejne ograniczenie :)
Autor Wiadomo¶æ
Molph 

Do³±czy³: 19 Sie 2007
Sk±d: CheÅ‚m
Wys³any: 2007-12-30, 09:33   Kolejne ograniczenie :)

Tak się zastanawiałem jak by tu wykończyć nie uczciwych graczy, który atakują z dwóch kont naraz lub więcej...
Także Drogi Adminie wymyśliłem takie ograniczenie, aby z jednego adresu IP mogła być w tym samym czasie zalogowana jedna osoba... i np. po wylogowaniu tej osoby "brat" lub "siostra" tego gracza po 5 min. mogła zalogować się na swoje konto.
Co inni na to?
Przecież dwoje rodzeństwa nie siedzi w tym samym czasie przed komputerem :)
Pozdrawiam i czekam na wypowiedzi innych.

Zulik

Do³±czy³: 26 Gru 2007
Wys³any: 2007-12-30, 09:39   

tak sie sklada ze ja mam brata to nie jest obry pomysl moj brat nie gra w menele ale mowi ze moze pogra wiec nie to nie jest dobra sprawa bo ja z bratem zeby sie nie klucic gramy po godzinie ja gram godzine pozniej on wiec ja bym sie wylogowal by mi sie godzina skonczyla i pozniej on by musikal 5 minut czekac zeby sie zalogowac jestem na NIE

pio17
[Usuniêty]

Wys³any: 2007-12-30, 09:40   

dobry pomysl, mozna w ten sposob wyeliminowac oszustwo, jestem za

ploniu
[Usuniêty]

Wys³any: 2007-12-30, 10:01   

super pomysl. zrobi sie normalnie

mar111cin
[Usuniêty]

Wys³any: 2007-12-30, 10:07   

ja się loguje na menelach w dwóch miejscach, w domu i na stancji. O ile w domu to by nie był dla mnie żaden problem, poprostu wisi mi to i powiewa, to o tyle na stancji jest nas 5ciu i każdy gra w menele, wiec taka blokada spowodowalaby ze jakby jeden siedzial, to drugi nie moze wejsc. Jeszcze nie bylo by tak zle jakby kazdy musial sie logowac po sobie po 5 minutach, ale zeby w pewnym czasie wszyscy naraz mogli siedzieć, a tak to będzie straszna lipa.

dzako
[Usuniêty]

Wys³any: 2007-12-30, 10:57   

żadna lipa :D ciekawe czy admin o was wie:P jeśli nie wie to banik bedzie i nie ma kłopotu :d moze sie ktoś ostanie :P popieram jak najbardziej ten pomysł :D

zbinio 
Moj nick: Bigmen

Do³±czy³: 02 Pa¼ 2007
Sk±d: PoznaÅ„
Wys³any: 2007-12-30, 11:38   

hmm...jak na to patrzec to ok ale niech ADMIN pomysli...sa osiedla z jednym IP ...kazdy chce sie logowac a tu nic bo musi czekac az "sasiad" sie wyloguje...a druga rzecz jak ktos ma rodzenswto w tym przypadku akurat ja mam i bedzie sytuacja ze chcemy sie zalogowac na 2 kompach to lipa...Dla mnie pomysl mogl by byc bardziej przemyslany...

mar111cin
[Usuniêty]

Wys³any: 2007-12-30, 11:39   

wiedziałem że się znajdzie zaraz taki.
Akurat w domu mam zmienne IP tak że cuda moge wyprawiać na moim 4Mbitowym łączu :lol: , a to że tam mamy sieć, to nie jest od nas zależne i jak już to można by było nas sprawdzić po numerach kart sieciowych, że jest tam kilka komputerów.

A jak do Ciebie to nie dociera to lepiej siÄ™ zajmij multikontami w swojej ekipie.

Krillin
[Usuniêty]

Wys³any: 2007-12-30, 11:44   

Ja rowniez jestem stanowczo na nie !! ktos chce wejsc na konto na menelach net bo mu sie melina skonczy a ma bron wystawiona i co ? czeka az ktos z osiedla sie wyloguje. Na osiedlu moze grac 20 osob i kazdy bedzie czekal kiedy by sie tu zalogowac...

uente 
Pitbull rullez !!!

Do³±czy³: 16 Kwi 2007
Sk±d: Olkusz City
Wys³any: 2007-12-30, 11:47   

Bardzo dobry pomysł.
Popieram.
Bo PGr czasami atakuje 2 kontami a to jest 1 osoba.
My to atakujemy sami.

zbinio 
Moj nick: Bigmen

Do³±czy³: 02 Pa¼ 2007
Sk±d: PoznaÅ„
Wys³any: 2007-12-30, 11:47   

mar111cin...akurat ja nie mam zmiennego IP i co? bede czekal az sie wyloguje brat czy sasiad...ja jestem na nie

Molph 

Do³±czy³: 19 Sie 2007
Sk±d: CheÅ‚m
Wys³any: 2007-12-30, 11:49   

Uczciwe osoby na tym na pewno nie ucierpiÄ….
Chodzi o to, aby jedna osoba nie mogła zaatakować drugiej osoby dwa razy z dwóch różnych kont, a na menelach bardzo często zdarza się, że jeden gracz operuje dwoma kontami :(.

mar111cin
[Usuniêty]

Wys³any: 2007-12-30, 11:51   

Zbynio ja swój poprzedni post miałem skierowany do Dzako jakbyś nie zauważył.
Jakbym cały czas mógł korzystać ze swojego łacza to by mi to wisiało. A tak że częściej korzystam z łącza z którego też korzystają kumple no to sorry ale jak mam grać?

uente 
Pitbull rullez !!!

Do³±czy³: 16 Kwi 2007
Sk±d: Olkusz City
Wys³any: 2007-12-30, 11:53   

Bardzo ciekawe.
Zebyś sie bigmen przyznał do swoich multikont.

ADMIN
Administrator

Do³±czy³: 14 Kwi 2007
Wys³any: 2007-12-30, 12:54   

no niby jakiś pomysł to jest, ale to co było wspomniane, jak są dwie osoby to jakos by sobie poradzili, ale jak są całe osiedla czy choćby blok w którym jest jedno stałe ip to był by problem.

czasem nawet mozna by nie wiedzieć ze sąsiad też gra, a tak okazało by sie że obaj mają problem. owszem za utrudnianiem życia oszustom i kombinatorom jestem jak najbardziej, ale tak aby uczciwym przy tym nie zaszkodzic.

Wy¶wietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum
Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: