Kolejne ograniczenie :) |
Autor |
Wiadomo¶æ |
dzako [Usuniêty]
|
Wys³any: 2007-12-30, 12:58
|
|
|
mar111cin napisa³/a: | Zbynio ja swój poprzedni post miaÅ‚em skierowany do Dzako jakbyÅ› nie zauważyÅ‚. |
masz coÅ› do mnie :D zaraz zapytam admina czy wie o tym waszym graniu mar111cin napisa³/a: | na stancji jest nas 5ciu i każdy gra w menele |
więc mi kitu nie wciskaj ze jest was 5 i atakujecie razem , pomysł jest doby i chodzi o to nie żeby zablokowac wejscie na konto z tego samego Ip w tej samej chwili tylko np, zablokownie ataku z tego samego Ip na daną osobe :d wyskakiwało by Ci ze np, tak jak w przypadku przelania kasy " nie mozesz przesyalac kasy ze względu na ten sam idres IP " wyskoczyło by ze atakowałes juz tego gracza z tego numeru Ip czy jakoś tak chociaz powiem ze trzeba by jeszcze to dobrze przemyślec |
|
|
|
 |
Molph
Do³±czy³: 19 Sie 2007 Posty: 49 Sk±d: CheÅ‚m
|
Wys³any: 2007-12-30, 13:13
|
|
|
mar111cin tak bardzo się bronisz aby to nie było wprowadzone, a sam siedzisz na urlopie i pewnie nie grasz, czyżbyś był multi czyimś :)
Gracz: mar111cin
Ekipa: apertiff_drinkers
Level: 12
Miejsce: 108
napisz
Gracz jest na urlopie
Przekaż kase
Szczerze nie wierze, aby cały blok grał w menele...
Wkurza mnie jak jedna osoba bierze sobie 2 lub 3 konta i gnoi innych, tak nie powinno być, a tak jest robione bardzo często, koleś bierze sobie 3 przeglądarki, loguje się na 3 kontach i zabija kogoś robiąc mu "zbiorówę". Tak nie powinno być. |
|
|
|
 |
zbinio
Moj nick: Bigmen
Do³±czy³: 02 Pa¼ 2007 Posty: 12 Sk±d: PoznaÅ„
|
Wys³any: 2007-12-30, 13:23
|
|
|
osiedle sie sklada z wiecej niz 1 blok...u mnie graja w menele cojamniej 15 osob z osiedla i co? maja czekac az ja sie wyloguje czy ktos inny...?? sam sobie odpowiedz na pytanie |
|
|
|
 |
Molph
|
Wys³any: 2007-12-30, 13:37
|
|
|
Taaa chyba 15 Twoich multi kont. |
|
|
|
 |
mar111cin [Usuniêty]
|
Wys³any: 2007-12-30, 13:46
|
|
|
do waszej informacji, nie przypominam sobie żebyśmy kiedyś usiedli i atakowali jednego gościa. Takie pomówienia możecie sobie wsadzić.
Dwa nigdy nie studiowaliście? to że w jednym mieszkaniu jest nas piatka i wszyscy grają w menele to chyba nic złego? Zresztą łatwo to sprawdzić bo w weekendy każdy ma inne IP mimo że np zdaży się zalogować w jednym czasie.
A to pierwsze słysze żebym był czyimś multikontem jakbym był jakimś multikontem to by mnie wszyscy na około nie lali, tak jak jest to teraz. |
|
|
|
 |
pio17 [Usuniêty]
|
Wys³any: 2007-12-30, 15:02
|
|
|
wszyscy narzekaja o tym ip i osiedlu, watpie ze cale osiedle gra w ta gre... a jak tos ma rodzenstwo to sobie odczeka 5min, cierpliwosc nie boli |
|
|
|
 |
phoenix [Usuniêty]
|
Wys³any: 2007-12-30, 15:21
|
|
|
ja jestem za zeby jakos utrudnic zycie oszustom(pgrowi)
bardzo spodobal i sie pomysl dzaka.. jest troszke bardziej dobracowany niz pomysl Molpha.. ale i mniej skuteczny wg mnie;/
a zadziwai mnie to ze oprocz jednej lub 2 osob to przeciwko jest tylko pgr?? czyzbyscie wszyscy mieszklai na jedny osiedlu w jednym blkou??k i mieli to sao ip?? a moze i to samo mieszkanie?? ten pomysl utrudnilby wam znacznie zarabianie brudnej kasiory wiec dlatego wam tak nie pasuje.. a jak chcesz mi mowic ze to nieprawda to lepiej sie zastanow zanim sklamiesz.. ostatnio bigmen(egzorcysta) i inne osoby wkopywaly sie nawet na laweczce.. az zaall sie ludzi robi.. |
|
|
|
 |
wafal
Były Sensej ;-)

|
Wys³any: 2007-12-30, 15:36
|
|
|
Wg. mnie wina jest ADMINa. Rzeczą nie możliwą jest, aby całe PGr siedziało 24/7... U nich jest zapewne tak, że siedzi sobie jedna osoba, która ma hasła do starych solidnych graczy i jak zobaczy kogoś poza meliną to wchodzi na konta innych na kilku przeglądarkach ustawia się na gracza i go atakuje z kilku kont (a jednocześnie przeglądarek). Osoby te się zmieniają co jakiś czas... ADMIN nie patrzy na czas logowań poszczególnych kont, a gracze (głównie ekipa PGr) to wykorzystują... User'zy wykorzystują również fakt taki, że zgłoszą sobie grę z jednego IP lub IP na firmę lub IP osiedlowe lub jedno IP jednego (lub więcej) bloku(ów). ADMIN na nich patrzy inaczej... Wystarczy, że między nimi nie będzie logów handlowych i nie mają banów (a itemy i tak będą i tak szły na konto, lecz przez kolegów)... Tutaj ADMIN popełnia błąd.
Ograniczenie wg. mnie ma plusy i minusy... Ale takie coś mogło by być, lecz wg. mnie 5 minut byłoby za dużo... 100s - to byłby dobry czas. Przydała by się jeszcze funkcja "jeżeli" do tego... Jeżeli logowanie na to konto na którym się było zalogowanym przedtem bez ograniczenia, ponieważ często nas wylogowuje nie wiadomo z jakich powodów, a ADMIN nie ma zamiaru chyba tego naprawić ;/
A Ty Bigmen nie gadaj mi tutaj o Twym osiedlu... Sam mi niegdyś pisałeś, że pozgłaszałeś kukły do ADMINa jako gracze z osiedla ;/ |
|
|
 |
zbinio
Moj nick: Bigmen
Do³±czy³: 02 Pa¼ 2007 Posty: 12 Sk±d: PoznaÅ„
|
Wys³any: 2007-12-30, 16:30
|
|
|
ee krecisz wafal...zglaszalem chyba siec osiedlowa ale nie po to multi robic...wafal wiec prosze Cie kitu nie wsiskaj...zobaczmy teraz co ADMIN na to... |
|
|
|
 |
wafal
Były Sensej ;-)

|
Wys³any: 2007-12-30, 16:40
|
|
|
zbinio, oto mi właśnie chodzi :) Zgłosiłeś sieć, a w rzeczywistości to były twoje kukły ;/ |
|
|
 |
Grzegorz1777
|
Wys³any: 2007-12-31, 01:05
|
|
|
Jestem za wprowadzeniem powinno cos sie w tym kierunku zmienić... |
|
|
|
 |
alcabon [Usuniêty]
|
Wys³any: 2007-12-31, 10:52
|
|
|
Tak sie zastanawiam ile osób z tych, które popierają ten pomysł jest w jakiejś sieci osiedlowej. Może przy poparciu lub niepoparciu pomysłu piszcie czy macie stałe IP(sieć/własne), zmienne IP. I nie piszcie, że całe osiedla gra bo wystarczy, że będą grały dwie osoby i juz jest lipa. Logujesz się raz i blokujesz cała sieć na 1h (przez 1h jesteś zalogowany chyba ze klikniesz link "wyloguj" czyli 1h i 5min mija a potem znowu Ci taki ktoś wejdzie. Tobie sie melina konczy i wiesz ze zaraz mozesz broń stracić a tu sie pojawia "Ktoś juz jest zalogowany na tym IP!!!". A taki molph zrobi szybkie rozłącz połącz i juz dalej gra na zigolo. Do sieci osiedlowych dodajcie jeszcze sieci szkolne, uczelniane, w pracy... A niech spróbuje taki jeden z drugim szefowi zablokować dostęp!!! |
|
|
|
 |
Molph
|
Wys³any: 2007-12-31, 11:58
|
|
|
Lepiej żebyście grali dalej nie uczciwie i atakowali z paru kont naraz...
Mam nadzieje, że ADMIN jakoś zmodyfikuje ten pomysł i zrobi tak aby nie można było atakować z dwóch lub więcej kont naraz ;) |
|
|
|
 |
alcabon [Usuniêty]
|
Wys³any: 2007-12-31, 12:05
|
|
|
Niezależnie od tego czy ktoś ma neostradę czy sieć osiedlową. Bo z tego co wiem panie molph to własnie Pan lubisz wchodzić na konta innych:) |
|
|
|
 |
Molph
|
Wys³any: 2007-12-31, 12:17
|
|
|
Bo z tego co widzę (nie tylko ja) to u was wszyscy mają hasła do wszystkich. Nie wierze, że 4/5 osób siedzą non stop na kompie i czekają aż ktoś wyjdzie z meliny, bo mają swoje życie. Czyli siedzi jedna osoba która ma hasła do wszystkich i gdy ktoś wyjdzie to od razu go leje z dwóch lub większej ilości kont, i się pewnie zmieniacie po paru godzinach. Tak wy gracie, a ja chce to wam ukrócić. |
|
|
|
 |
|