MENELE.net Strona G��wna MENELE.net
zostań rasowym żulem :P

FAQFAQ  SzukajSzukaj  U�ytkownicyU�ytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nast�pny temat
za bardzo poturbowany?

koniec z poturbowaniem?
koniec:)
35%
 35%  [ 7 ]
niech zostanie tak, jak jest.
40%
 40%  [ 8 ]
mi to ryba
25%
 25%  [ 5 ]
G�osowa�: 20
Wszystkich G�os�w: 20

Autor Wiadomo��
Zazu
[Usuni�ty]

Wys�any: 2007-06-24, 20:08   za bardzo poturbowany?

wielu graczy wykorzystuje fakt, że w grze jest ograniczenie odnośnie ataków na gracza, który jest "poturbowany" :| Dochodzi do tego, że nawet gdy ktoś nareszcie wyjdzie z meliny i tak jest nietykalny, jakby wcale z niej nie wychodził... Opcja zaczęła być wykorzystywana zdecydowanie nie do tego, do czego została stworzona...
Może należy zlikwidować te ograniczenie? Bo inaczej gra staje się nudna...

a co Wy na to?
wypowiadajcie się albo wypełniajcie ankietę
Ostatnio zmieniony przez 2007-06-25, 14:20, w ca�o�ci zmieniany 1 raz  

storm
[Usuni�ty]

Wys�any: 2007-06-25, 10:20   

Zazu, zanim rozwinę dalszy wątek trzeba odpowiedzieć sobie na pytanie do czego opcja poturbowania jest w tej grze potrzebna? Odpowiedz jest prosta - do niczego nie jest potrzebna. Podobnie jak Szper czy zbieranie złomu na poziomach wyższych niż 10-ty. Tylko że te i inne elementy są potrzebne do zróżnicowania różnych taktyk gry i ubarwienia jej. Każdy inaczej podchodzi do Meneli. Jedni lubią walczyć, inni zbierać złom, wykazywać się na ławeczce, a inni handlować przedmiotami i też mieć z tego fun. Sam używam opcji poturbowania, kiedy nie mam ochoty walczyc. Nie widze w tm nic złego. taką mam taktykę. Ty masz inną i też to szanuję, na równi z taktykami innych graczy. Uważam jednak że im więcej elementów będzie pozwalających wybrać swój własny styl, tym ta gra będzie ciekawsza. Pozdrawiam wszystkich graczy.

marianio12
[Usuni�ty]

Wys�any: 2007-06-25, 11:44   

Nawet wsrod meneli panuja jakies niepisane zasady !! Menel tez ma swoj honor i poprostu kogos poturbowanego nie wolno bic to przynosi wstyd i hanbe !! Widze ze niektorzy chcieliby nawet lezacego kopnac :lol:

dzako
[Usuni�ty]

Wys�any: 2007-06-25, 12:40   

witam wszystkich :) jutro najprawdopodobniej wracam do gry :] a co do tego tematu "poturbowany" czy nie jestem za tym żeby został bo już nie raz to uratowało mnie przed śmiercią i nawet tego nie planowałem :) A jak Cie zaatakuje kilka osób i jedna sie spóźni z atakiem o kilka sekund to Cie nie zabiją ale trzeba mieć trochę szczęscia :] ja taki przypadek miałem 4 razy ,jak mi po 1 lub 5 zycia zostawało :( poturbowany menel zostaje moim zdaniem :mrgreen: ;-) :-o :lol: 8-) :!:

alcabon
[Usuni�ty]

Wys�any: 2007-06-25, 12:53   

No wiesz marianio to nie jest moja wina ze jesteś masochistą i sam siebie bijesz... Ja w tej grze wole bić innych niż samego siebie. A opcja nie była zła do czasu... Teraz stała sie plagą. Co do honoru to zastanów sie marianio12 co ty mówisz. Uważasz ze atak na kogoś kto sam siebie pobił jest hańbą a atak na kogoś kto ma kilka lev niżej i zaraz po tym poturbowanie samego siebie (ewentualnie najpierw poturbowanie a potem leczenie i melina) nie jest hanbą...
Nazwanie czegos takiego taktyką jest śmieszne. Tymbardziej, ze na ławeczce kozaczysz niemiłosiernie a wykorzystujesz cos takiego...
A co do sposobu na grę. Od tego jest melina. Wychodzisz sobie raz na dwa dni i po sprawie. Mozesz sobie szperać ile wlezie...
Tylko, że ty tego nie robiesz po to, by sobie w spokoju szperać tylko po to by w ciągu jednej sekundy zaatakować jakiegoś słabszego gracza i znowu uciec na melinę. Wyobraź sobie co by było jakby wszyscy zaczęli to wykorzystywać. Wychodzisz leczysz sie a tu poturbowany, atakujesz innego tez poturbowany, następnego poturbowany, kogo nie klikniesz poturbowany. Czy taka gra ma sens? Też moglibyśmy to wykorzystywac jak wy ale to jest przegięcie! Kiedys to sie zdarzało, teraz to regula. Korzystasz z tego tylko dlatego, że inni nie sa na tyle bezczelni by to wykorzystywać. Taką "taktykę" moze przyjąć każdy tylko wtedy gra ograniczyłaby sie do szperania i atakowania mochera:)
Moze poprosyu zlikwidujemy ustawki i bedziemy ciągnąć kasę z aparatury, smsów i napadów? Wiem ze sie boisz o zyie swojego menela ale czasami mógłbyś też zaryzykowac:)

Opcja o której mówi dzako jest ok. Ale problemem jest nie to, tylko to, ze ludzie sami siebie biją...

[ Dodano: 2007-06-25, 13:02 ]
Ewentualnie mozna zrobić by konował leczył nie odrazu a przez jakis czas i mozliwość ataku na gracza byłaby wcześniej niz możliwość ataku przez gracza... wedle zasady chcesz żyć bezpiecznie daj żyć bezpiecznie innym.

marianio12
[Usuni�ty]

Wys�any: 2007-06-25, 14:12   

a gdzie ty w tej grze masz opcje jak bicie samego siebie ?? ja nie zauwazyłem :/// chyba troszke innych masz tych meneli ;]

//Edit2 by Admin
możesz ponapadać np na mochery albo jak wafal chce to na coś mocniejszego;)(chodziło mi o sposób, więc nie czepiac sie szczegółów :P ) chyba o to tu chodziło

//Edit by wafal
ADMIN Ty tego nie wiesz?? :P Mocher Ci nic nie zrobi... trzeba na coś lepszego i Ci zabiera zycie i masz np 3 ;D i już Cię nie mogą lać...
Ostatnio zmieniony przez ADMIN 2007-06-25, 20:04, w ca�o�ci zmieniany 3 razy  

storm
[Usuni�ty]

Wys�any: 2007-06-25, 14:19   

Alcabon, 99% osob woli walczyc, pomimo że mogą tej opcji używać. Więc czy jest czy nie, nic to nie zmieni w ustawkach. Jeśli nie będę chciał się z Tobą bić to po prostu wyjdę z meliny wtedy, kiedy Ciebie nie będzie. To proste jak instrukcja młotka. Za to dobrze że admin zmienił opcję używania autolecznia. Mysle ze w takim kierunku powinna isc ta gra, zeby dawac rowne szanse innym. Poza tym poturbowanie wprowadza troche kolorytu do gry ;) Ja wiem ze niektore ekipy wyznaja zasade "zabic wszystkich" jak tylko można najszybciej ;) ale zarówno w życiu jak i w grze nie o to chodzi by zlapac królika, ale by gonic go ;))

POzdr

[ Dodano: 2007-06-25, 14:23 ]
Alcabon. A jesli chodzi o szybkie wyjscie z poturbowania i atak, to jest na to prosta recepta, ktora przeciez stosujecie ;) Reload every co 1 sek. na okienku atakowanego gracza :) Wiec nie bądzmy faryzeuszami własnych wypowiedzi ;)

alcabon
[Usuni�ty]

Wys�any: 2007-06-25, 14:42   

Jak wiadomo na wszystko jest sposób;) Likwidacja leczenia bardzo mnie ucieszyła:) I licze na to ze poturbowanie też sie skończy bo nie chodzi o to by grała za nas przeglądarka czy tam jeszcze jakis inny program tylko zebysmy wszyscy mogli troche podokazywać. Dopuki nie wykorzystwaliście poturbowania do ochrony to i my nie musieliśmy z tego korzystać. I nie mów o jakis 99% bo ja na kogo nie klikne to jest poturbowany. Wiem ze z twojej strony wygląda to inaczej, bo nas praktycznie zawsze mozna zaatakować ale my nie mamy kogo atakować. I nie ma sie co dziwić, że jak juz się ktos się pojawi i nie jest poturbowany to zaraz ginie.

storm
[Usuni�ty]

Wys�any: 2007-06-25, 14:49   

To teraz już nei rozumiem problemu :) Przed chwilą sam przyznałeś mi rację że znaleźliście sposób na poturbowanie. Więc w czym problem, skoro możecie atakować skutecznie.
Dziwne że zawsze to Wy wychodzicie pierwsi z płaczem do admina, kiedy cos sie dzieje nie po Waszej myśli. A ja w końcu wyjdę z meliny, oglądasz reklamę Hammeride? No to sobie jeszcze poczekasz :PP

Admin powienien wprowadzic opcje np. że w ciagu minuty tylko jedna osoba może kogoś zaatakować. Gra nabrałby kolorów i na pewno wiekszość osob bylaby poza melinami :)

alcabon
[Usuni�ty]

Wys�any: 2007-06-25, 14:52   

Przecież Ci powiedziałem w czym problem. W tym, że my chcemy grać a nie żeby grały nasze przeglądarki. I to nie my wychodziliśmy z płaczem do admina tylko wy (nie wiem kto konkretnie ale lamenty były)

storm
[Usuni�ty]

Wys�any: 2007-06-25, 15:17   

My też chcemy grać, tylko nikt nie jest idiotą i dopoki poziom graczy sie mniej wiecej nie wyrówna, nikt nie wyjdzie z melin kiedy jest Was kilku. Przeciez to oznacza zgon i w najlepszym razie wyslanie tylko smsa ;) Musicie albo poczekać na nas, kiedy się wzmocnimy, albo poprosić admina żeby wprowadził ograniczenia w możliwości szybkiego zabijania. :)

[ Dodano: 2007-06-25, 15:51 ]
A jesli chodzi o propozycje zmian w grze to zgłaszam dwie.

1. Atak na gracza możliwy 1 na 10 sekund.
Nie bedzie trzeba uzywac automatycznych przegladarek. wystarczy refleks jej użytkownika.

2. Atak tylko o 3 poziomy niżej. W górę ile się chce.
W tym momencie 17 lvl moze atakować 10 ty. Przecież uczciwie grający gracz z bronią na tym poziomie ginie po jednym uderzeniu przeciwnika z 17-lvlu, który na dodatek ma bron z 19-ego.

Na pewno wprowadzenie tych dwóch punktów w życie spowoduje że ruch na ulicach wróci do normy ;) w końcu latao za oknem. Kto by na melinie chcial siedziec. ;)

dzako
[Usuni�ty]

Wys�any: 2007-06-25, 16:15   

jestem za propozycjami storma :) to jest dobry pomysł , zeby mozna było w góre atakowac kogo sie chce ( bez przesady powiedzmy 6-7 lvl ) bo 5 lvl nie ma szans z 18 :-/ . ale to by było dobrze ;-) jestem za wprowadzeniem tej opcji. pozdro

appan
[Usuni�ty]

Wys�any: 2007-06-25, 16:40   

Popieram pomysł zlikwidowania poturbowania, bo przez to gra traci koloryt. człowiek, wychodzi z kimś na ustawkę a tu klops, bo gość poturbowany i tak 90% siedzących poza meliną. Jeśli nie zlikwidować, to jakoś choć to ograniczyć.
Poza tym popieram pomysły Storma, bo wydają się sensowne i mogą naprawdę ułatwić i usprawnić grę.

alcabon
[Usuni�ty]

Wys�any: 2007-06-25, 17:42   

co do czekania na podbicie lev. To my mieliśmy zdecydowanie niższe lev niz taki marianio12 czy mario czy dzako itp. Poprostu zorganizujcie sie dobrze a nie marudzicie. Nam sie udało wybić.

a co do pomysłów:
pierwszy jestem w stanie nawet poprzeć ale wtedy mam prewność ze ani ja ciebie ani ty mnie nigdy nie zabijesz no chyba ze menel sam wyjdzie poza melinę. Wiec troche to głupie. Chyba ze broń bedzie mozna zabrać bez zabijania wtedy mozna podyskutować...

drugi jest kompletnie bez sensu. Niby z jakiej racji słabszy gracz moze kogos atakować a silniejszy nie moze mu oddać? Co to jest chłopiec do bicia? moze jeszcze ma być obowiązek ze silniejsi gracze maja siedzieć dzienni po 3h poza melina i mają wtedy wyłączone leczenie??? A co do 3 poziomów Zyzio mógłby w tej sytuacji atakować 5 osób które zyją z czego co do dzako nie jestem taki pewny a kiziora praktycznie nie ma poza melina. Chcesz odebrać koledze radosc z gry? Moze Zyzio miałby umawiać sie z mario, marianio12 i wiosną kiedy chciałby pograć żeby akurat wyszli z melin??

storm
[Usuni�ty]

Wys�any: 2007-06-25, 18:00   

Sami sobie taką sytuacje stworzyliście, więc teraz płaczecie że nie jest jak Wam się wyśniło. ;) Zrobiliscie z Zyzia konia pociągowego i ok ale wpadliscie przez to w pulapke, bo na razie ludzie sobie odpuszczaj walkę za Wami, dopoki poziomy sie nei wyrównają. Musicie więc cieprliwie siedziec i czekac, az na tyle sie wzmocnimy ze walki znow nabiorą sensu.
A jesli chodzi o propozycje czestotliwosci atakow to odbieranie broni pozostanie na podobnym poziomie, po prostu wiecej osob bedzie poza melinami, a o to chyba wam chodzilo.
A czy drugi pomysl jest kompletnie bez sesnu? Dla Ciebie na pewno tak, ale dla rozwoju tej gry wręcz przeciwnie. Ludziom nei bedzie sie chcialo grac w grę, w którą ciagle przegrywają nei mogąc wyjść poza 10 lvl. Dlugofalowo szybciej zrobia takie levele i wtedy bedziesz mial rownych sobei rpzeciwnikow. Bo dla mnei atakowac kogos o 7 poziomow nizej to juz lekka przesada, jak chcesz zamien sie na chwile kontami z jakims graczem z 10 lvl ;) Ty bedziesz pragneinie on sprite... wynik znamy ;)

Wy�wietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie mo�esz pisa� nowych temat�w
Nie mo�esz odpowiada� w tematach
Nie mo�esz zmienia� swoich post�w
Nie mo�esz usuwa� swoich post�w
Nie mo�esz g�osowa� w ankietach
Nie mo�esz za��cza� plik�w na tym forum
Mo�esz �ci�ga� za��czniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: