|
MENELE.net
zostań rasowym żulem :P
|
Kody menele - dla Admina większy zarobek - dla nas bonusy! |
Autor |
Wiadomo¶æ |
psychopata
Do³±czy³: 05 Cze 2007 Posty: 9
|
Wys³any: 2007-11-24, 12:23 Kody menele - dla Admina wiÄ™kszy zarobek - dla nas bonusy!
|
|
|
Ehmm... Mam taka propozycje. Aby każdy za wysłanie esa i wpisanie go dostawał 1 punkt. Tylko nie za to, że użył flaszki, tylko za to, że ją kupił (bo wtedy byłoby to niesprawiedliwe). Punkty nie byłyby ot tak do stracenia. Było by to odróżnienie od tych co kupują 0-1 kodów miesięcznie a tych co kupują ich 5 i więcej (bo w końcu te 30 gr a 1,50zł to jest różnica xD). Za większą ilość punktów można byłoby dostać bonus. Uwaga! To nie ma być 'opłacalne' bo to nie chodzi o to, żeby gracze mieli więcej bonusów, tylko, aby gracze wykupujący częściej bonusy mieli z tej okazji mały prezent. Ceny byłyby duże. Np. za 10 kodów - jakieś 2-3k. Działałoby to na zasadzie collectora. Po 5 zużytych kodach dostajemy 1k, po kolejnych 10 kodach dostajemy 3k, czyli łącznie po 15 kodach dostaniemy 4k. Ewentualnie mogłyby być takie nagrody:
po 5 kodach - dostajemy 1k
po kolejnych 10 kodach - dostajemy 2k
po kolejnych 15 kodach - dostajemy 3k
po kolejnych 20 kodach - dostajemy 5k
po kolejnych 30 kodach - gumowa pała zomo
itd.
Jak już mówiłem to nie ma się opłacać, tylko to miałby być bonus dla tych, którzy pomagają w utrzymaniu serwera. Ze strony technicznej pomysł nie przedstawia jakichś szczególnych zadań. Dodanie nowego pola w tabeli graczy i jednej dodatkowej linijki w kodzie do dodawania punktów to mało, plus mała stronka 'sklepik' (czy jak wy tam chcecie) też nie zaszkodzi. Abyśmy nie musieli czekać roku na stworzenie skryptu, nagrody nie byłyby jakieś dziwne - jakaś, kasa, ewentualnie przedmiot - nie jest to za trudne zadanie, ale jakbyście zaraz zaczęli wymyślać jakieś nagrody to woo-hoo... Wiem, że na jednej głupiej linijce skryptu można i miesiąc siedzieć, aby wykompinować jak uzyskać pożadany efekt ;/. Proszę o komentarze co do pomysłu, tylko jeśli łaska, jakieś uzasadnione odpowiedzi, a nie rzeczy typu "nie", "ta", "przeciw", "jestem za". Pozdrawiam
PsYChoPaTa |
|
|
|
 |
misiek000 [Usuniêty]
|
Wys³any: 2007-11-24, 21:45
|
|
|
Nie glupi pomysl, moglaby to byc nawet ciekawa opcja , chociaz z drugiej strony to troszke bedzie nie sprawiedliwe bo np. jedna osoba jest bogata i wykupuje sobie 30 flaszek dziennie ,a druga biedna i nie ma kasy na kody i jaka tu sprawiedliwosc osoby bogatsze beda po prostu lepsze... |
|
|
|
 |
psychopata
Do³±czy³: 05 Cze 2007 Posty: 9
|
Wys³any: 2007-11-25, 14:02
|
|
|
Brzmi to tak w teorii, tak jak mówiłeś, ale tak szczerze to wątpię czy jest ktoś kto kupuje choćby więcej niż 10 flaszek na MIESIĄC! A co mówić na dzień... |
|
|
|
 |
misiek000 [Usuniêty]
|
Wys³any: 2007-11-25, 19:22
|
|
|
nie wiem zobaczymy co na to nasz ADMIN |
|
|
|
 |
ryzio
AA
Do³±czy³: 14 Lis 2007 Posty: 14
|
Wys³any: 2007-11-26, 17:59
|
|
|
ale bendzie ta sama cena sms (1,22+vat)??? |
|
|
|
 |
wafal
Były Sensej ;-)

|
Wys³any: 2007-11-26, 18:30
|
|
|
Cytat: | ale bendzie ta sama cena sms (1,22+vat)??? |
nie "bendzie", bo "bendzie" 1 zł + VAT (22%)... |
|
|
 |
ADMIN
Administrator
Do³±czy³: 14 Kwi 2007 Posty: 307
|
Wys³any: 2007-11-27, 20:07
|
|
|
jakoÅ› mi sie to nie widzi. :) |
|
|
|
 |
|
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|