MENELE.net Strona G³ówna MENELE.net
zostań rasowym żulem :P

FAQFAQ  SzukajSzukaj  U¿ytkownicyU¿ytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastêpny temat
Zamkniêty przez: gilardinho
2009-08-18, 11:12
Turbowanie
Autor Wiadomo¶æ
Game_Over 
PGr!!

Do³±czy³: 27 Mar 2008
Sk±d: siÄ™ wziÄ…Å‚ globus
  Wys³any: 2009-07-24, 15:31   Turbowanie

Wishmaster jest zbyt wyczerpany, aby mógł walczyć!
Freestyler jest zbyt wyczerpany, aby mógł walczyć!
Swisstylerz jest zbyt wyczerpany, aby mógł walczyć!
Foche jest zbyt wyczerpany, aby mógł walczyć!
CKAG jest zbyt wyczerpany, aby mógł walczyć!

Takie napisy się pokazują jeśli chcemy zaatakować większość graczy hatifnatów. Nie mielibyśmy nic przeciew temu, bo w końcu każdy gra jak chce gdyby nie to że taka praktyka całkowicie burzy grywalność. DLatego wychodzę z propozycją i liczę na rzeczowe wypowiedzi w temacie. Jeśli chcesz napisać coś głupiego - po prostu nie pisz.
Zatem pomysł PGr jest taki :
Wychodząc z meliny można się poturbować robiąc napad na 13 posterunek bez bropni czy jak wy to sobie robicie. Jednak warunkiem takiego działania byłby brak ataku na innego gracza. Tzn. jeśli zaatakujesz innego gracza przez 5 minut nie możesz wykonywać napadów. Naszym zdaniem zapobiegnie to cwaniactwu, oraz znacząco wpłynie system rozgrywki. Uważamy że jest to dobre rozwiązanie ponieważ uchroni tych którzy chcą bezpiecznie przedłużyć melinę, a jednocześnie nie pozwoli na ucieczkę tym którzy chcą się bić. Bo w końcu jeśli ktoś wychodzi z meliny i atakuje innego gracza to chyba wyszedł z meliny po to by się bić.
Długo rozmawialiśmy z adminem na ten temat i w naszych rozmowach pojawiała się jeszcze inna propozycja - moim zdaniem mniej przyjazna graczom. Mianowicie od pewnego lvlu, kwestia dogadania się od którego, całkowicie znieść opcję poturbowania. Czyli że można bić wszystkich niezależnie od ilości hp jaką mają.

I to w zasadzie tyle. Sami zdecydujcie czy chcecie coś z tym zrobić czy nie i ewentualnie którą metodą.

Dodam jeszcze że ankiety nie ma ponieważ kont Hatifnatów na forum jest dużo więcej, a oni niestety z zasady negują każdy pomysł PGr, więc decyzja zostanie podjęta na podstawie nie głosów, ani postów typu " jestem za/przeciw", tylko na podstawie argumentów przytoczonych przez obie strony ;)

DEMON

Do³±czy³: 24 Lip 2009
Wys³any: 2009-07-24, 16:19   

Opcja 1 myślę że nie powinna być bo tylko szukacie jak jeszcze bardziej zdominować tą gre a co do 2 pomysłu jestem za ale od 19lvl bo dajmy na to taki 18lvl tak nie ma szans w konfrontacji. Może napisałem nie jasno ale jak ktoś chce to wyciągnie z tego coś i zrozumie.

Game_Over 
PGr!!

Wys³any: 2009-07-24, 16:20   

DEMON tu nie chodzi o to żeby zdominować jeszcze bardziej tą grę bo bardziej się już nie da. Tylko o to że jeśli koledzy chcą się bić to niech się biją a nie partyzantkę uskuteczniają. Chwalą się wszem i wobec że mają po 300 flach więc nie rozumiem na czym polega problem że nie potrafią stanąć do walki
Ostatnio zmieniony przez ADMIN 2009-07-24, 16:53, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz  

GeparD 
ShoT !!!

Do³±czy³: 26 Mar 2008
Sk±d: brać siÅ‚y na kobiety
Wys³any: 2009-07-24, 16:31   

hehe jeśli nie chciales zeby wypowiadali sie w nim ludzie spoza pgr to trzeba bylo to uchwycic w temacie;)

co do flaszek to juz nie twoja sprawa ile ich mamy;)

moze ty wysylasz sobie i 100 esków dziennie ale inni nie pakują w tą gre kasy i nie będą tego robili napewno ;) moze jedynie na sm...

PS: wiem ze na kazdym kroku chcial bys mi "pojechac" ale tylko sie kompromitujesz i pokazujesz jaki jestes bezsilny ;) nie wiem co chcesz udowodnic w tej grze? ze jestes cwaniak czy jak?;)

a teraz niech wypowie sie reszta twoich kolegów z ekipy to moze admin przyjmie pomysl;) tylko logujcie duzo kont na forum... ;)

pozdro

Game_Over 
PGr!!

Wys³any: 2009-07-24, 16:35   

Ależ chcę żeby się wypowiadali ludzie z hatifnatów, jestem ciekawy waszego poglądu na tą kwestię. niestety z twoich wypowiedzi wynika że powinno zostać jak jest bo tak! Po to żeby zrobić na złość PGr. Do tego jakieś bezsensowne wstawki o tym ile to pieniędzy wydajemy na tą grę. ja nie będę z tobą dyskutował w taki sposób. Chcesz się wypowiadać to się wypowiadaj na temat podając argumenty, jeśli nie to się nie wypowiadaj wcale.

SZAKAL 

Do³±czy³: 27 Lis 2007
Sk±d: Hamburg-Niemcy
Wys³any: 2009-07-24, 16:51   

Game_Over napisa³/a:

Zatem pomysł PGr jest taki :
Wychodząc z meliny można się poturbować robiąc napad na 13 posterunek bez broni czy jak wy to sobie robicie. Jednak warunkiem takiego działania byłby brak ataku na innego gracza. Tzn. jeśli zaatakujesz innego gracza przez 5 minut nie możesz wykonywać napadów. Naszym zdaniem zapobiegnie to cwaniactwu, oraz znacząco wpłynie system rozgrywki. Uważamy że jest to dobre rozwiązanie ponieważ uchroni tych którzy chcą bezpiecznie przedłużyć melinę, a jednocześnie nie pozwoli na ucieczkę tym którzy chcą się bić. Bo w końcu jeśli ktoś wychodzi z meliny i atakuje innego gracza to chyba wyszedł z meliny po to by się bić.Długo rozmawialiśmy z adminem na ten temat i w naszych rozmowach pojawiała się jeszcze inna propozycja - moim zdaniem mniej przyjazna graczom. Mianowicie od pewnego lvlu, kwestia dogadania się od którego, całkowicie znieść opcję poturbowania. Czyli że można bić wszystkich niezależnie od ilości hp jaką mają.

Pomysł jak najbardziej godny przemyślenia i wykonania.I w zasadzie nie zrobiło by to różnicy dla graczy którzy wychodzą z meliny tylko po to aby ją przedłużyć.Ktoś kto wychodzi z meliny tylko po to aby ją przedłużyć może się normalnie poturbować.Ktoś kto wychodzi z meliny i atakuje innego gracza jest świadomy tego ,że wyszedł na ustawki gdzie może atakować on jak i może zostać sam zaatakowany.Opcja poturbowania była przeznaczona jako pomoc przy nabijaniu doświadczenia ( w napadach ) a nie jako ochrona przed atakami dlatego też powinna być wykorzystywana w sposób który była zaplanowana. :-P ;P

Ostatnio zmieniony przez SZAKAL 2009-07-25, 01:33, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz  

ADMIN
Administrator

Do³±czy³: 14 Kwi 2007
Wys³any: 2009-07-24, 16:52   

Trochę sie dyskusja nie na temat zrobiła.

Zostałem poproszony o wypowiedzenie się a więc :

- Pomysł nie jest mój, więć proszę nie mieć do mnie pretensji

- Rzeczowe argumenty za i przeciw jak najbardziej mile widziane, szcerze to za wiele takowych nie zauważyłem

- Czy ma to szanse wejść w życie ? Głównym wnioskiem, z tych rozmów ze mną, jest to, że musiała by sie zgodzić na to większość graczy, bo moim zdaniem raczej utrudni to grę sporej części. Przy cyzm mogę być w błędzie i może by się to wszystkim spodobało.

- Pomysł z niemożliwością poturbowania po ataku raczej odpada ideowo jak i technicznie.

- Ograniczenie samego poturbowania, czemu nie, przy czym na przykład poturbowanie nie było by tak jak do tej pory do 5 hp, ale do na przykład 6-pierwiastek(poziom gracza) hp.

Zdaje mi się, że poruszyłem wszelkie możliwe aspekty, jak by co prosze pytać.

Game_Over 
PGr!!

Wys³any: 2009-07-24, 16:56   

ADMIN napisa³/a:
- Pomysł z niemożliwością poturbowania po ataku raczej odpada ideowo jak i technicznie.

Nie chce mi się w to wierzyć. Sivo w indianach potrafił zablokować pójście na wyprawę przed upływem 5 minut od wyjścia z tipi więc nie sądzę żeby technicznie było to niewykonalne ;) Bo w tamtej grze właśnie w taki sposób ludzie uciekali przed atakami.
Ja się zgadzam z szakalem. jeśli ktoś wychodzi na ustawki to po to by się bić. Ma świadomość że asm może atakować i że on może być atakowany. Jeśli nie chce w tym uczestniczyć, proszę bardzo może iść na urlop ;)
Ostatnio zmieniony przez ADMIN 2009-07-24, 16:59, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz  

GeparD 
ShoT !!!

Wys³any: 2009-07-24, 17:00   

Cytat:
Ma świadomość że asm może atakować i że on może być atakowany. Jeśli nie chce w tym uczestniczyć, proszę bardzo może iść na urlop ;)

zauwaz to game ze atakujemy przewaznie sami (czasami wew 2) a wy zaraz wyskakujecie 10 konta...

dla was moze bylo by to kozystne do czasu az sami byscie sobie w to grali

dla reszty graczy raczej nie bardzo...;/

Cytat:
- Ograniczenie samego poturbowania, czemu nie, przy czym na przykład poturbowanie nie było by tak jak do tej pory do 5 hp, ale do na przykład 6-pierwiastek(poziom gracza) hp.

jesli turbowanie bylo by do np 6hp to po co mial by sie ktos turbowac jak i tak mozna by go bylo bic?... i do tego latwiej zabic...?

ADMIN
Administrator

Wys³any: 2009-07-24, 17:04   

wyprawa po wyjściu z tipi to nie ustawka po ataku ;)

Niemniej jednak prosiłbym o rzeczowe argumenty za/przeciw ograniczaniu poturbowania. Proszę pamiętać, że chodzi też o logiczne uzasadnienie. Silniejszy gracz [wyższy poziom] jest bardziej wprawiony w walce, dla tego szybciej jest gotów do walki.

Natomiast uzasadnienie, że wychodzi sie po to, aby nie tylko się bić ale i dostać jest nieco hmm... nielogiczne.

W każdym razie miło by było jak by jeszcze inni się wypowiedzieli.

ADMIN
Administrator

Wys³any: 2009-07-24, 17:09   

GeparD napisa³/a:

jesli turbowanie bylo by do np 6hp to po co mial by sie ktos turbowac jak i tak mozna by go bylo bic?... i do tego latwiej zabic...?

W tym momencie gracz jest zbyt wyczerpany gdy ma 5 hp, możliwa zmiana to [tylko przykład]

gracz na poziomie 1-3 jest wyczerpany jeszcze przy 5 hp
na poziomie 4-8 przy 4 hp
na poziomie 9-15 przy 3 hp

czyli przez krótszy czas, bo szybciej mu wejdze te 2 hp niż 4.

Chyba że ja coś źle zrozumiałem w samym zamyśle.

Zrozumiałem bowiem, że chodziło by o całkowite zlikwidowanie poturbowania od dajmy na to 18 poziomu, czyli gracz na 18 poziomie nawet jak ma 1 hp, to mozna go bić.

Game_Over 
PGr!!

Wys³any: 2009-07-24, 17:14   

No taki pomysł też był ale nie sądzę żę on by się przyjął po za tym jest on troszkę niesprawiedliwy. Myślę że z tym ograniczeniem poturbowania co by szybciej hp się wbijało jest pomysł jest dobry aczkolwiek też nie do końca. ktoś kto chce tylko przedłużyć bezpiecznie melinę będzie musiał się poturbować 2 razy.

GeparD napisa³/a:
zauwaz to game ze atakujemy przewaznie sami (czasami wew 2) a wy zaraz wyskakujecie 10 konta...

to w ilu atakujemy nie znaczenia. Nie nasza wina że nie potraficie się dogadać. Pamiętasz co się działo jak graliście wszyscy razem? Jak PGr dostawał po dupie? Jakoś wtedy żaden z was się nie turbował po ataku. Teraz to wśród niektórych graczy norma. Mówisz że nie ma sensu grać skoro nie będziesz mógł wyjść z meliny zaatakować i sie poturbować. Ale powiedz mi jaki sens dla mnie ma gra w której dostaję od kogoś i nie mam szans oddać?

GeparD 
ShoT !!!

Wys³any: 2009-07-24, 17:15   

to i tak niczego nie zmieni;) nawet jesli teraz ktos sie źle poturbuje i zostanie mu np 3hp to gdy dojdzie do 5hp leczymy sie z deka zeby znowu moc zaatakowac i spowrotem atakujemy np 13 posterunek... wiec przedluzyc poturbowanie to zaden problem... uwazam ze wiele by to nie zmienilo...

[ Dodano: 2009-07-24, 17:19 ]
Cytat:
to i tak niczego nie zmieni;) nawet jesli teraz ktos sie źle poturbuje i zostanie mu np 3hp to gdy dojdzie do 5hp leczymy sie z deka zeby znowu moc zaatakowac i spowrotem atakujemy np 13 posterunek... wiec przedluzyc poturbowanie to zaden problem... uwazam ze wiele by to nie zmienilo...

to juz kwestia szybkiej reakcji gracza... wam przeciez nikt nie zabrania robic tak samo.. co do zgrywania sie to zaden problem tylko ze my nawet jak sie zgramy to atakujemy w max 5 osób bo wiecej nie da rady na raz zeby bylo wlasciwie....
wy nawet jak atakujecie w 3 osoby to i tak 15 kontami wiec to raczej bezsensowne... ;/

Game_Over 
PGr!!

Wys³any: 2009-07-24, 17:26   

troszkę zbaczamy z tematu ;) da się zaatakować nawet i w 20 osób tylko trzeba to dobrze zorganizować ;)

czemu my mamy tak robić? ja wychodzę na ustawki zeby się bić a nie po to żeby zaatakować i uciec.

GeparD 
ShoT !!!

Wys³any: 2009-07-24, 18:02   

Cytat:
ja wychodzę na ustawki zeby się bić a nie po to żeby zaatakować i uciec.

to moze obierz inna taktyke skoro taki poszkodowany jestes...

Wy¶wietl posty z ostatnich:   
Ten temat jest zablokowany bez mo¿liwo¶ci zmiany postów lub pisania odpowiedzi
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum
Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: