MENELE.net Strona G³ówna MENELE.net
zostań rasowym żulem :P

FAQFAQ  SzukajSzukaj  U¿ytkownicyU¿ytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastêpny temat
Zamkniêty przez: ADMIN
2008-06-20, 16:18
2 Åšwiat...

Jesteś za dodatkowym światem nr 2??
TAK
82%
 82%  [ 23 ]
NIE
17%
 17%  [ 5 ]
G³osowañ: 28
Wszystkich G³osów: 28

Autor Wiadomo¶æ
Siomus_Zul 
GRASSMAN RULEZZ

Do³±czy³: 15 Kwi 2007
Sk±d: wziąść kase na wino?
Wys³any: 2008-04-17, 15:24   2 Åšwiat...

witam po dluższej przerwie...

proponowal bym aby sz.p ADMIN zrobil tskie coś jak Drugi Świat tzn to samo co w pierwszym swiecie tylko kazdy zaczyna od nowa wtedy mozna by bylo skupic wielu nowych graczy którzy sa znudzeni graniem na 1 swiecie poniewaz dominuje tam ekipa PGr z która ciezko a sie dogadac a co dopiero mowic o grze :) prosze o wypowiedzi....

wafal 
Były Sensej ;-)

Sk±d: Olkusz
Wys³any: 2008-04-17, 15:35   

Popieram propozycjÄ™ stworzenia nowego serwera ;)

Go¶æ, lubisz C2H5OH? ;-)

Go¶æ, dla mnie jesteÅ› !

Kamili
[Usuniêty]

Wys³any: 2008-04-17, 15:42   

Ja rowniez jestem za ;D i przydala by sie jakas nowa szata graficzna do stronki ;D

[ Dodano: 2008-04-17, 15:46 ]
Oczywiście Wafal ;D wkońcu jestem menelem ;P

Game_Over 
PGr!!

Do³±czy³: 27 Mar 2008
Sk±d: siÄ™ wziÄ…Å‚ globus
Wys³any: 2008-04-17, 15:49   

Ale wtedy PGr sobie nie pogra:P

ADMIN
Administrator

Do³±czy³: 14 Kwi 2007
Wys³any: 2008-04-17, 17:40   

w sumie sprawa jak najbardziej do przemyślenia, tylko pytanie czy miało by być dokładnie to samo, czy może jakieś zmiany, a co do szaty graficznej, to raczej na mnie osobiście nie liczcie :P ale pomyślę, chyba ze ktoś byłby chętny ?

Siomus_Zul 
GRASSMAN RULEZZ

Sk±d: wziąść kase na wino?
Wys³any: 2008-04-17, 18:12   

ADMINIE moze nie tyle co te same zasady tylo ze np expem to tak jak w indianach bym proponował zeby bylo wiecej expa za napady... inne nazwy broni i nowa szata graficzna... pozdrawiam

behemot

Do³±czy³: 03 Kwi 2008
Wys³any: 2008-04-17, 18:34   

Ja mam kilka propozycji zmian.

1) proporcja (siła broni z lev n+1 / siła broni z lev n) = const (z dokładnoscia do 1) (obrona i zręcznosc to samo tylko zręcznosć stosunek bedzie nie 4/3 a 5/3 - tak żeby zrekompensować straty związane z tym ze pojawia sie co 2 lvl
czyli np. :
tulipan 3
kostka brukowa 4
kij 5
sztacheta 6
gaz rurka 8
sztacheta z gwoździami 11
długi kij 15

Wtedy różnica pomiędzy lev będzie stała

2) zmiana statystyk

statystyki z lev n+1 = statystyki z lev n + suma różnic pomiędzy bronią, obroną i zręcznością z lev n+1 i n

(dzięki tamu statystyki będą równie ważne co broń)

3) Zlikwidowałbym to śmieszne utrudnienie da słabych graczy w których nie moga zakładać dobrego eq

4) wprowadziłbym przynajmniej na początku (np. miesiąc) ograniczenie polegające na:
- likwidacji możliwości przelewów
- sprzedaż eq w demobilu za cenę cena pasera +- 50% ceny pasera
- ceny flaszek ustaliłbym też w przedziale od 1000 do 2000 (potem mozna to znieść ale na początku zebrać 1000 to nie lada wyczyn

5) wprowadziłbym coś jak wjazd na melinę. Polegałoby to na:

gracz siedzi w melinie
w jego profilu jest link (wjedź na melinę)
każdy kto jest na ustawkach i w jego zasięgu znajduje się dany gracz może kliknąć na ten link
jeżeli siła obrony gracza (albo meliny zależy czy sie wprowadzi dodatkowy obiekt który będzie miał swoja obronę) będzie mniejsza niż 10% siły ataku wszystkich graczy, którzy wjeżdżają mu na melinę przy następnym odświeżeniu pojawia mu sie wielki czerwony napis że ma wjazd na melinę i jego melina rozwali sie za ... min. Jeżeli do tego czasu nie wyjdzie z meliny zostanie z niej automatycznie wyrzucony na ustawki.

+ założenia co do wjazdu na melinę:
a) gracz musi być online żeby wjechać mu na melinę
b) obrona gracza musi być x razy mniejsza niż suma ataku wszystkich graczy organizujących wjazd
c) czas po jakim robiony jest wjazd zaczyna być liczony od momentu odświeżenia strony przez gracza który ma zorganizowany wjazd
d) w jednym czasie można wjechać na melinę jedynie jednej osobie
e) w każdej chwili można zrezygnować z wjazdu na melinę
f) tylko osoby poza meliną mogą organizować wjazd
g) w razie śmierci bądź wejścia na melinę gracza organizującego wjazd cała akcja kończy sie niepowodzeniem (jeżeli brak tego gracza spowoduje zmniejszenie sumy ataku wszystkich graczy do takiego poziomu w którym suma ataku graczy organizujących wjazd < x*obrona gracza)

6) Mogłaby być jeszcze ławeczka, na której pisać można tylko będąc na ustawkach (czytać mogą wszyscy). Moze nie byłoby tylu napinaczy w melinach;)

A no i jeszcze na tej ławeczce jedynym moderatorem mógłby być admin. Bo moderatorzy z meneli czasami troszkę przeginają.

I to chyba na tyle;)

max25

Do³±czy³: 29 Mar 2008
Wys³any: 2008-04-17, 21:30   

Pomysł z 2 swiatem bardzo ciekawy :)

Behemot pomysł 1 krótko mówiąc - beznadziejny, 3 oczywiście też - myślisz już o zdominowaniu 2 świata,
nad resztą możnaby się zastanowić choć ten z wjazdem na meline też nie jest ciekawy :)

takie moje zdanie, czekamy na wypowiedzi innych i oczywiście admina

behemot

Wys³any: 2008-04-17, 22:01   

Już myślenie negatywne. Przed chwilą tacy pewni byli, ze PGr nic nie bedzie miał tam do gadania a teraz juz sie boją, ze zdominuję hahaha

shooter 
I am Legend :-)

Do³±czy³: 20 Pa¼ 2007
Wys³any: 2008-04-17, 23:46   

Pomysl z drugim swiatem uwazam za dobry, ale pod warunkiem ze "pierwszy swiat" oraz wszystko w nim osiagniete rowniez zostanie

malyzul
[Usuniêty]

Wys³any: 2008-04-18, 07:30   

moim zdaniem fajnie by było jak by zrobić serwer czasowy albo z jakimś celem, tak jak w thecrimes, ż esie co jakiś czas resetuje [np co 2 miesiące] albo że gra się toczy do osiągnięcia przez kogoś 20 levelu i zaczyna sie od nowa.

pomysł z wjazdem na meline jest do D*py, a ograniczenie dla graczy używania broni to powinno być raczej zwiększone a nie zmiejszone i jeszce przydało by się zmienić limit ataku np do +-4 levele.

Game_Over 
PGr!!

Do³±czy³: 27 Mar 2008
Sk±d: siÄ™ wziÄ…Å‚ globus
Wys³any: 2008-04-18, 13:08   

Jest dobrze tak jak jest..Jak się nie umiecie przebić znaczy że się nie nadajecie..Mi się jakoś udało:)

freestyler 
nocny skur*ysyn

Do³±czy³: 23 Lut 2008
Sk±d: z Twoich koszmarów
Wys³any: 2008-04-18, 14:32   

moim zdanieme 2 świat to totalny bezsens ;p po co kombinować jak jest dobrze?? jeśli powstanie 2 świat to po pierwsze na 1 świecie zostanie PGr, honesty i jeszcze pare wynalazków jak np. behemot a reszta graczy będzie chciała sprzedawać konta albo wymieniać za konta na 2 świecie ;p i posypią sie bany ;p kolejne ale to to iż wszyscy myślą że jak równo zaczną od zera to będą mieć wszyscy te same lv w tym samym czasie a to głupota zawsze sie znajdzie gracz typu zyzio ( nie mówie że właśnie on ) zainwestuje kasy realnej minie wszystkich innym przeszkadzał ;p po za tym widzicie że admin teraz ma mało czasu a jak będą 2 światy to żaden z nich nie będzie na tyle pilnowany na ile będzie potrzeba ;p więc sory ale ja jestem na nie !!

behemot

Wys³any: 2008-04-18, 14:44   

Drugi świat to pikuś dla admina wiec czasu mu to wiele nie zajmie a zapewne kasa za flaszki na drugim świecie sie przyda;)

Poza tym nie widzę powodu żeby komukolwiek zabraniać gry. Jeśli nie chcesz grać na drugim świecie to nie graj. Jak są chętni na grę na drugim świecie to jakie masz prawo im zabraniać?

No i rzeczywiście przydałby sie też jakiś cel tej gry, bo w chwili obecnej gra właściwie nie ma sensu. PGr zgarnęło wszystko a Honesty tylko czekają aż sie znudzi PGr i przestana grać żeby mogli wielce ogłosić że wygrali.
Mógłby sie też przydać jakiś jasny system oceny wojen pomiędzy ekipami. Jakiś system pkt który zliczałby wg jakiejś tam ustalonej zasady punkty zdobyte dla ekipy (np. zabicie gracza z ekipy przeciwnej lvl*1000pkt, zabranie broni lvl*1000pkt + cena broni itp.
W chwili obecnej głupio to troszke wygląda bo lansuje sie kilka osób na ławeczce jakie to z nich są kozaki a giną raz po raz i kupują tylko flaszki ze swoich multibanków.

gilardinho 
;)

Do³±czy³: 28 Cze 2007
Sk±d: z mamy i taty
Wys³any: 2008-04-18, 15:03   

heh ja myśle tak jak max25 nie dość że domagasz sie 2 świata to już chcesz go zdominować :( żal.pl

Wy¶wietl posty z ostatnich:   
Ten temat jest zablokowany bez mo¿liwo¶ci zmiany postów lub pisania odpowiedzi
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum
Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: