|
MENELE.net zostań rasowym żulem :P |
 |
Propozycje - Kolejne ograniczenie :)
Molph - 2007-12-30, 09:33 Temat postu: Kolejne ograniczenie :) Tak się zastanawiałem jak by tu wykończyć nie uczciwych graczy, który atakują z dwóch kont naraz lub więcej...
Także Drogi Adminie wymyśliłem takie ograniczenie, aby z jednego adresu IP mogła być w tym samym czasie zalogowana jedna osoba... i np. po wylogowaniu tej osoby "brat" lub "siostra" tego gracza po 5 min. mogła zalogować się na swoje konto.
Co inni na to?
Przecież dwoje rodzeństwa nie siedzi w tym samym czasie przed komputerem :)
Pozdrawiam i czekam na wypowiedzi innych.
Zulik - 2007-12-30, 09:39
tak sie sklada ze ja mam brata to nie jest obry pomysl moj brat nie gra w menele ale mowi ze moze pogra wiec nie to nie jest dobra sprawa bo ja z bratem zeby sie nie klucic gramy po godzinie ja gram godzine pozniej on wiec ja bym sie wylogowal by mi sie godzina skonczyla i pozniej on by musikal 5 minut czekac zeby sie zalogowac jestem na NIE
pio17 - 2007-12-30, 09:40
dobry pomysl, mozna w ten sposob wyeliminowac oszustwo, jestem za
ploniu - 2007-12-30, 10:01
super pomysl. zrobi sie normalnie
mar111cin - 2007-12-30, 10:07
ja się loguje na menelach w dwóch miejscach, w domu i na stancji. O ile w domu to by nie był dla mnie żaden problem, poprostu wisi mi to i powiewa, to o tyle na stancji jest nas 5ciu i każdy gra w menele, wiec taka blokada spowodowalaby ze jakby jeden siedzial, to drugi nie moze wejsc. Jeszcze nie bylo by tak zle jakby kazdy musial sie logowac po sobie po 5 minutach, ale zeby w pewnym czasie wszyscy naraz mogli siedzieć, a tak to będzie straszna lipa.
dzako - 2007-12-30, 10:57
żadna lipa :D ciekawe czy admin o was wie:P jeśli nie wie to banik bedzie i nie ma kłopotu :d moze sie ktoś ostanie :P popieram jak najbardziej ten pomysł :D
zbinio - 2007-12-30, 11:38
hmm...jak na to patrzec to ok ale niech ADMIN pomysli...sa osiedla z jednym IP ...kazdy chce sie logowac a tu nic bo musi czekac az "sasiad" sie wyloguje...a druga rzecz jak ktos ma rodzenswto w tym przypadku akurat ja mam i bedzie sytuacja ze chcemy sie zalogowac na 2 kompach to lipa...Dla mnie pomysl mogl by byc bardziej przemyslany...
mar111cin - 2007-12-30, 11:39
wiedziałem że się znajdzie zaraz taki.
Akurat w domu mam zmienne IP tak że cuda moge wyprawiać na moim 4Mbitowym łączu , a to że tam mamy sieć, to nie jest od nas zależne i jak już to można by było nas sprawdzić po numerach kart sieciowych, że jest tam kilka komputerów.
A jak do Ciebie to nie dociera to lepiej siÄ™ zajmij multikontami w swojej ekipie.
Krillin - 2007-12-30, 11:44
Ja rowniez jestem stanowczo na nie !! ktos chce wejsc na konto na menelach net bo mu sie melina skonczy a ma bron wystawiona i co ? czeka az ktos z osiedla sie wyloguje. Na osiedlu moze grac 20 osob i kazdy bedzie czekal kiedy by sie tu zalogowac...
uente - 2007-12-30, 11:47
Bardzo dobry pomysł.
Popieram.
Bo PGr czasami atakuje 2 kontami a to jest 1 osoba.
My to atakujemy sami.
zbinio - 2007-12-30, 11:47
mar111cin...akurat ja nie mam zmiennego IP i co? bede czekal az sie wyloguje brat czy sasiad...ja jestem na nie
Molph - 2007-12-30, 11:49
Uczciwe osoby na tym na pewno nie ucierpiÄ….
Chodzi o to, aby jedna osoba nie mogła zaatakować drugiej osoby dwa razy z dwóch różnych kont, a na menelach bardzo często zdarza się, że jeden gracz operuje dwoma kontami :(.
mar111cin - 2007-12-30, 11:51
Zbynio ja swój poprzedni post miałem skierowany do Dzako jakbyś nie zauważył.
Jakbym cały czas mógł korzystać ze swojego łacza to by mi to wisiało. A tak że częściej korzystam z łącza z którego też korzystają kumple no to sorry ale jak mam grać?
uente - 2007-12-30, 11:53
Bardzo ciekawe.
Zebyś sie bigmen przyznał do swoich multikont.
ADMIN - 2007-12-30, 12:54
no niby jakiś pomysł to jest, ale to co było wspomniane, jak są dwie osoby to jakos by sobie poradzili, ale jak są całe osiedla czy choćby blok w którym jest jedno stałe ip to był by problem.
czasem nawet mozna by nie wiedzieć ze sąsiad też gra, a tak okazało by sie że obaj mają problem. owszem za utrudnianiem życia oszustom i kombinatorom jestem jak najbardziej, ale tak aby uczciwym przy tym nie zaszkodzic.
dzako - 2007-12-30, 12:58
mar111cin napisa³/a: | Zbynio ja swój poprzedni post miaÅ‚em skierowany do Dzako jakbyÅ› nie zauważyÅ‚. |
masz coÅ› do mnie :D zaraz zapytam admina czy wie o tym waszym graniu mar111cin napisa³/a: | na stancji jest nas 5ciu i każdy gra w menele |
więc mi kitu nie wciskaj ze jest was 5 i atakujecie razem , pomysł jest doby i chodzi o to nie żeby zablokowac wejscie na konto z tego samego Ip w tej samej chwili tylko np, zablokownie ataku z tego samego Ip na daną osobe :d wyskakiwało by Ci ze np, tak jak w przypadku przelania kasy " nie mozesz przesyalac kasy ze względu na ten sam idres IP " wyskoczyło by ze atakowałes juz tego gracza z tego numeru Ip czy jakoś tak chociaz powiem ze trzeba by jeszcze to dobrze przemyślec
Molph - 2007-12-30, 13:13
mar111cin tak bardzo się bronisz aby to nie było wprowadzone, a sam siedzisz na urlopie i pewnie nie grasz, czyżbyś był multi czyimś :)
Gracz: mar111cin
Ekipa: apertiff_drinkers
Level: 12
Miejsce: 108
napisz
Gracz jest na urlopie
Przekaż kase
Szczerze nie wierze, aby cały blok grał w menele...
Wkurza mnie jak jedna osoba bierze sobie 2 lub 3 konta i gnoi innych, tak nie powinno być, a tak jest robione bardzo często, koleś bierze sobie 3 przeglądarki, loguje się na 3 kontach i zabija kogoś robiąc mu "zbiorówę". Tak nie powinno być.
zbinio - 2007-12-30, 13:23
osiedle sie sklada z wiecej niz 1 blok...u mnie graja w menele cojamniej 15 osob z osiedla i co? maja czekac az ja sie wyloguje czy ktos inny...?? sam sobie odpowiedz na pytanie
Molph - 2007-12-30, 13:37
Taaa chyba 15 Twoich multi kont.
mar111cin - 2007-12-30, 13:46
do waszej informacji, nie przypominam sobie żebyśmy kiedyś usiedli i atakowali jednego gościa. Takie pomówienia możecie sobie wsadzić.
Dwa nigdy nie studiowaliście? to że w jednym mieszkaniu jest nas piatka i wszyscy grają w menele to chyba nic złego? Zresztą łatwo to sprawdzić bo w weekendy każdy ma inne IP mimo że np zdaży się zalogować w jednym czasie.
A to pierwsze słysze żebym był czyimś multikontem jakbym był jakimś multikontem to by mnie wszyscy na około nie lali, tak jak jest to teraz.
pio17 - 2007-12-30, 15:02
wszyscy narzekaja o tym ip i osiedlu, watpie ze cale osiedle gra w ta gre... a jak tos ma rodzenstwo to sobie odczeka 5min, cierpliwosc nie boli
phoenix - 2007-12-30, 15:21
ja jestem za zeby jakos utrudnic zycie oszustom(pgrowi)
bardzo spodobal i sie pomysl dzaka.. jest troszke bardziej dobracowany niz pomysl Molpha.. ale i mniej skuteczny wg mnie;/
a zadziwai mnie to ze oprocz jednej lub 2 osob to przeciwko jest tylko pgr?? czyzbyscie wszyscy mieszklai na jedny osiedlu w jednym blkou??k i mieli to sao ip?? a moze i to samo mieszkanie?? ten pomysl utrudnilby wam znacznie zarabianie brudnej kasiory wiec dlatego wam tak nie pasuje.. a jak chcesz mi mowic ze to nieprawda to lepiej sie zastanow zanim sklamiesz.. ostatnio bigmen(egzorcysta) i inne osoby wkopywaly sie nawet na laweczce.. az zaall sie ludzi robi..
wafal - 2007-12-30, 15:36
Wg. mnie wina jest ADMINa. Rzeczą nie możliwą jest, aby całe PGr siedziało 24/7... U nich jest zapewne tak, że siedzi sobie jedna osoba, która ma hasła do starych solidnych graczy i jak zobaczy kogoś poza meliną to wchodzi na konta innych na kilku przeglądarkach ustawia się na gracza i go atakuje z kilku kont (a jednocześnie przeglądarek). Osoby te się zmieniają co jakiś czas... ADMIN nie patrzy na czas logowań poszczególnych kont, a gracze (głównie ekipa PGr) to wykorzystują... User'zy wykorzystują również fakt taki, że zgłoszą sobie grę z jednego IP lub IP na firmę lub IP osiedlowe lub jedno IP jednego (lub więcej) bloku(ów). ADMIN na nich patrzy inaczej... Wystarczy, że między nimi nie będzie logów handlowych i nie mają banów (a itemy i tak będą i tak szły na konto, lecz przez kolegów)... Tutaj ADMIN popełnia błąd.
Ograniczenie wg. mnie ma plusy i minusy... Ale takie coś mogło by być, lecz wg. mnie 5 minut byłoby za dużo... 100s - to byłby dobry czas. Przydała by się jeszcze funkcja "jeżeli" do tego... Jeżeli logowanie na to konto na którym się było zalogowanym przedtem bez ograniczenia, ponieważ często nas wylogowuje nie wiadomo z jakich powodów, a ADMIN nie ma zamiaru chyba tego naprawić ;/
A Ty Bigmen nie gadaj mi tutaj o Twym osiedlu... Sam mi niegdyś pisałeś, że pozgłaszałeś kukły do ADMINa jako gracze z osiedla ;/
zbinio - 2007-12-30, 16:30
ee krecisz wafal...zglaszalem chyba siec osiedlowa ale nie po to multi robic...wafal wiec prosze Cie kitu nie wsiskaj...zobaczmy teraz co ADMIN na to...
wafal - 2007-12-30, 16:40
zbinio, oto mi właśnie chodzi :) Zgłosiłeś sieć, a w rzeczywistości to były twoje kukły ;/
Grzegorz1777 - 2007-12-31, 01:05
Jestem za wprowadzeniem powinno cos sie w tym kierunku zmienić...
alcabon - 2007-12-31, 10:52
Tak sie zastanawiam ile osób z tych, które popierają ten pomysł jest w jakiejś sieci osiedlowej. Może przy poparciu lub niepoparciu pomysłu piszcie czy macie stałe IP(sieć/własne), zmienne IP. I nie piszcie, że całe osiedla gra bo wystarczy, że będą grały dwie osoby i juz jest lipa. Logujesz się raz i blokujesz cała sieć na 1h (przez 1h jesteś zalogowany chyba ze klikniesz link "wyloguj" czyli 1h i 5min mija a potem znowu Ci taki ktoś wejdzie. Tobie sie melina konczy i wiesz ze zaraz mozesz broń stracić a tu sie pojawia "Ktoś juz jest zalogowany na tym IP!!!". A taki molph zrobi szybkie rozłącz połącz i juz dalej gra na zigolo. Do sieci osiedlowych dodajcie jeszcze sieci szkolne, uczelniane, w pracy... A niech spróbuje taki jeden z drugim szefowi zablokować dostęp!!!
Molph - 2007-12-31, 11:58
Lepiej żebyście grali dalej nie uczciwie i atakowali z paru kont naraz...
Mam nadzieje, że ADMIN jakoś zmodyfikuje ten pomysł i zrobi tak aby nie można było atakować z dwóch lub więcej kont naraz ;)
alcabon - 2007-12-31, 12:05
Niezależnie od tego czy ktoś ma neostradę czy sieć osiedlową. Bo z tego co wiem panie molph to własnie Pan lubisz wchodzić na konta innych:)
Molph - 2007-12-31, 12:17
Bo z tego co widzę (nie tylko ja) to u was wszyscy mają hasła do wszystkich. Nie wierze, że 4/5 osób siedzą non stop na kompie i czekają aż ktoś wyjdzie z meliny, bo mają swoje życie. Czyli siedzi jedna osoba która ma hasła do wszystkich i gdy ktoś wyjdzie to od razu go leje z dwóch lub większej ilości kont, i się pewnie zmieniacie po paru godzinach. Tak wy gracie, a ja chce to wam ukrócić.
wafal - 2007-12-31, 21:00
alcabon, a ja się założę, iż 1/2 zgłoszeń jest tylko po to, aby mieć multi...
|
|